A cserepes lemez egy olyan acéllemez, ami esztétikájában a tetőcseréphez hasonló, súlyában és árában azonban annak csak a töredéke. A cserepes lemez legnagyobb előnye tehát a kerámia cseréppel szemben a kedvezőbb önsúly, mely kevésbé terheli le a tetőszerkezetet. Vagyis a sűrű lécezés helyett egy-két cserepes lemez táblából kialakítható a kívánt borítás.

Még néhány plusz előny, ami a cserepes lemez mellett szól:

Nagy táblákban szállítható és gyorsan felszerelhető, ebből kifolyólag a járulékos költség is csökkenthető.
Esztétikus, tartós és olcsó, mi kell még?
Az egyediség!
A cserepes lemezek a RAL skála valamennyi színében megrendelhetőek, a hagyományos cserépszínektől kezdve egészen a modern hatású kék és zöld, vagy bármilyen igény szerinti színig. Természetesen a bevonat is szabadon választható, mi azonban a matt festék bevonatot ajánljuk a megrendelőknek, hiszen ez a festés sokkal természetesebb és esztétikusabb hatást kelt, mint a fényes változat.

A tükörfényes cserepes lemez borítással szemben a matt bevonatú lemezek egy hagyományosabb hatású és struktúrájú fedést eredményeznek, melynek köszönhetően az épület tökéletesen bele fog illeni a környezetébe. Ezáltal nem lesz csarnok hatása az újonnan felújított ingatlanak, és esztétikusabb tetőhéjazatot kölcsönöz a háznak.

A bevonatok nemcsak 35 mikron vastagságban tudjuk kínálni, hanem ettől sokkal vastagabba is. Kínálatunkban megtalálható a PRÉMIUM 50 mikronos PUR bevonat, Illetve az EXTRA VASTAG PRÉMIUM bevonat HPS 200 ULTRA  .

Ezek a bevonati típusok minimum 35 év garanciális idővel vannak ellátva. Azok aki hosszú távban gondolkoznak és egy esztétikus megjelenést szeretnének kölcsönözni az ingatlanjuk tetőjére, akkor ezeket a bevonati típusokat bátra merem ajánlani nekik.

Amit még a cserepes lemezekről tudni érdemes:

A cserepes lemezek anyagvastagsága általában megegyezik az átlagos trapézlemezekével, ami 0,5 mm. Azonban figyelembe véve a cserepes lemezek hosszú távra való tervezését, mi inkább azonos vastagságú prémium minőségű bevonatokat ajánljuk a megrendelőinknek. Ez a vastagság kiválóan alkalmas a családi házak, áruházak és egyéb létesítmények tetőszerkezeti fedésére.
Kérdés és ajánlat esetén keresse munkatársainkat!

Bevonati rendszer:

A két oldalon horganyozott és több rétegű festékkel bevont cserepes lemezek garantálják a hosszú élettartamot, és az átrozsdásodás elleni védelmet. A lemez önmagát tisztítja a szennyeződéséket az eső könnyen lemossa.

A cserepes lemez az egy- és többlakásos családi házak, gazdasági és közhasznú épületek, templomok és más műemlék jellegű épületek tetőinek modern, tartós és esztétikus befedését szolgálja. A többfajta felületen való felhasználhatósága, valamint a széles színskála lehetővé teszi, hogy a tetőt a homlokzattal és a környezettel összhangba hozzuk.

A lemezek szélessége 1,10 méter, és a könnyű kivitelezhetőség érdekében maximálisan 5,35 méter hosszúságú lehet. Annak köszönhetően, hogy a lemezek konkrét hosszúságban készülnek, a hulladék minimális mennyiségre csökken.

A cserepes lemez súlya mindössze kb. 4,5 kg/m2, ami azt jelenti, hogy a hagyományos cseréphez képest közel tízszer könnyebb. A cserepes lemezeket olyan épületek tetőinek befedésére lehet használni, amelyeknek dőlésszöge nem kisebb, mint 14° .

A cserepeslemez alá minden esetben páraáteresztő fóliát kell rögzíteni, abból a célból, hogy elvezesse a párát, áteressze a levegőt, illetve hang és hőszigetelés szempontjából is fontos.

A lemezek rögzítését az EPDM gumis gyűrűvel ellátott 4,8 x 35 mm önfúrós csavarok szolgálják. A gumi nem érzékeny a hőmérséklet ingadozásaira, biztosítja a rögzítés szorosságát. A lemezeket egymás között 4,8 x 19 mm-es önfúrós csavarokkal rögzítjük. A felhasznált csavarok száma kb. 8-12 db/felület m2-re ami a tető alakjától, valamint a bádogelemek mennyiségétől függ. A szegélyelemek ugyanabból a lemezből, színben és bevonattal készülnek, mint a cserepes lemez. A cserepeslemezek gyors szereléséhez részletes útmutató áll rendelkezésre.

A lemezek 25 µm fényes poliészter, vagy 35 µm matt poliészter, illetve 50 µm pural festékbevonattal készülhetnek, ami a horganyréteg, passziváló réteg, és primer réteg felett helyezkedik el.

Cserepes lemez típusok:

 

Zet® Roof

 Zet® Roof
A „Z” típusú bordázat a lemezek összerakásánál retesz-zárként működik. Emiatt a bordázat felületét nem kell további rögzítőcsavarokkal összeilleszteni. Ez kedvezően hat a szerelés biztonságára és gyorsaságára, valamint a borítás esztétikájára, mivel kisebb számú rögzítőcsavar látható.

Zet® Roof

 Zet® Roof
A Zet® look moduláris cserepeslemez tábla beszerelése perforációs rendszeren alapul, az elhajlított elemek tetőléc felületére rögzítésével. Ezért az átfedőrész (a következő tábla alá rejtett) meg lett hosszabbítva a Zet® roof verzióhoz képest.
 

Beta

Beta
Az BETA® cserepes lemezeket kifejezetten úgy terveztük, hogy jó használati tulajdonságokkal jellemzett terméket állítsunk elő, a gazdaságosság egyidejű kihangsúlyozása mellett. Ezért az BETA® cserepes lemezeket főként beruházási célokra ajánljuk, és olyan vevők részére, akik a termék kiválasztásánál elsősorban az árból indulnak ki. A megrendelések teljesítésénél figyelembe vesszük a tetőfelület egyes síkjainak a méreteit, hogy minimalizáljuk az anyagveszteséget.

Alfa Plusz

Alfa Plusz
A 350 vagy 400 mm modulhosszúságú ALFA® plus több lehetőséget nyújt, a több lehetőség pedig nagyobb elégedettséget hoz. Minden részletére kiterjedő kidolgozottsága az otthon és a világ minden oldalán mutatja szépségét. Válasszon megismételhetetlen jellegű tetőt!

Omega

Omega
Az Omega® cserepeslemez határozottan kiemelkedik az eddig bemutatottak közül. Határozott vonalai és magas homlokú mintázata a kerámia és betoncserepekre jellemző hagyományos súlyosságot kölcsönöznek számára. Nyers, de egyben szép, szolid, de egyben könnyed, fenséges, de egyben elérhető.

Gamma

Gamma
A GAMMA® cserepes lemezek olyan modern tetőfedők, amelyek formája a hagyományos cseréptetők mintájára készült. A GAMMA® cserepes lemezek különlegessége a szimmetrikus forma, ami jelentősen megkönnyíti a tető felhelyezését, a magas mintamagassága pedig kivételes esztétikai hatást biztosít.