Cserepes lemez a családi és társasházak tetőfedésére

A cserepes lemez legnagyobb előnye a hagyományos kerámia vagy betoncseréppel szemben a kedvező ár és az egyszerű szerelhetőség.

Nem szabad figyelmen kívül hagynunk azt sem, hogy a cserepes lemezek súlya szinte elenyésző a kerámia vagy a beton tetőfedő társaihoz képest. A családi házak tetőszerkezete az idők múlásával egyre jobban vetemedik, szerkezetük évről évre romlik. Ebből kifolyólag nem tehetünk a meglévő tetőszerkezetre nehezebb tetőfedő anyagot, mint az előző, mert annak beláthatatlan következménye lehet.

Ha Ön mégis úgy gondolja, hogy meg van győződve arról, hogy a kerámia vagy a beton tetőfedő anyagok a legjobb megoldások egy viszonylag idős tető lefedésére, akkor Önnek számolni kell a szarufa szerkezet teljes felújításával, ami legalább annyiba kerül, mint a tetőfedő anyag 1,5 szerese.

Nem beszélve arról, hogy a hagyományos tetőcserepek képesek magukba szívni a nedvességet és ez plusz terhet jelent a tetőszerkezetnek.

Ellenben a cserepes lemez, a hagyományos tetőfedő anyagokhoz képest 1/5 könnyebb. Azaz a cserép 1m2 felületen kb. 22-25 kg- ot jelenet, addig a cserepes lemez csak 4,5-5 kg súly terhet képez a tetőszerkezeten.

Ennek tudatában hozza meg a legjobb döntést, és számoljon az esetleges felmerülő költséggegkel. A gyakorlati tapasztalatok azt mutatják, hogy megéri beruházni a cserepes lemez fedésre.

Cserepes lemez
Vörös cserepes lemez referencia
Elkészült cserepes lemez

A trapézlemezek széles körű felhasználása

Kerítéselemek, válaszfalak, álmennyezetek és tetőfedő profilok. A trapézlemez gyorsan szerelhető és könnyű karbantartani.

Ezen felül az erős bordázat és a masszív teherbírás miatt, nagy szeretettel alkalmazzák ipari csarnokok, gabonatárolók, vagy mezőgazdasági géptárolók fedésére is.

Trapézlemez kivitelezés Szálkszentmártonon
Magtároló télen
Trapézlemez kivitelezés

Az acél szelemenben rejlő előnyök

Az acél szelemen tökéletes választás csarnokok és ipari épületekhez. Időtálló termék, ellenáll az elemeknek, nem vetemedik vagy rozsdásodik.