A cserepes lemez egy olyan acéllemez, ami esztétikájában a tetőcseréphez hasonló, súlyában és árában azonban annak csak a töredéke. A cserepes lemez legnagyobb előnye tehát a kerámia cseréppel szemben a kedvezőbb önsúly, mely kevésbé terheli le a tetőszerkezetet. Vagyis a sűrű lécezés helyett egy-két cserepes lemez táblából kialakítható a kívánt borítás.

Még néhány plusz előny, ami a cserepes lemez mellett szól:

Nagy táblákban szállítható és gyorsan felszerelhető, ebből kifolyólag a járulékos költség is csökkenthető.
Esztétikus, tartós és olcsó, mi kell még?
Az egyediség!
A cserepes lemezek a RAL skála valamennyi színében megrendelhetőek, a hagyományos cserépszínektől kezdve egészen a modern hatású kék és zöld, vagy bármilyen igény szerinti színig. Természetesen a bevonat is szabadon választható, mi azonban a matt festék bevonatot ajánljuk a megrendelőknek, hiszen ez a festés sokkal természetesebb és esztétikusabb hatást kelt, mint a fényes változat.

A tükörfényes cserepes lemez borítással szemben a matt bevonatú lemezek egy hagyományosabb hatású és struktúrájú fedést eredményeznek, melynek köszönhetően az épület tökéletesen bele fog illeni a környezetébe. Ezáltal nem lesz csarnok hatása az újonnan felújított ingatlanak, és esztétikusabb tetőhéjazatot kölcsönöz a háznak.

A bevonatok nemcsak 35 mikron vastagságban tudjuk kínálni, hanem ettől sokkal vastagabba is. Kínálatunkban megtalálható a PRÉMIUM 50 mikronos PUR bevonat, Illetve az EXTRA VASTAG PRÉMIUM bevonat HPS 200 ULTRA  .

Ezek a bevonati típusok minimum 35 év garanciális idővel vannak ellátva. Azok aki hosszú távban gondolkoznak és egy esztétikus megjelenést szeretnének kölcsönözni az ingatlanjuk tetőjére, akkor ezeket a bevonati típusokat bátra merem ajánlani nekik.

Amit még a cserepes lemezekről tudni érdemes:

A cserepes lemezek anyagvastagsága általában megegyezik az átlagos trapézlemezekével, ami 0,5 mm. Azonban figyelembe véve a cserepes lemezek hosszú távra való tervezését, mi inkább azonos vastagságú prémium minőségű bevonatokat ajánljuk a megrendelőinknek. Ez a vastagság kiválóan alkalmas a családi házak, áruházak és egyéb létesítmények tetőszerkezeti fedésére.
Kérdés és ajánlat esetén keresse munkatársainkat!

Bevonati rendszer:

Legkorszerűbb és leginkább ajánlott bevonati rendzserek:

Pobierz obrazki

Alapanyag beszállítóinkkal karöltve a kísérleti eredményeknek és a több éves tapasztalatoknak köszönhetően némely termékünkre biztonsággal vállalhatunk hosszabb idejű garanciát. Azon kísérletek, melyeket só-kamrában illetve az anyag időtállóságát vizsgáló kamrában végeztünk, valamint a részletes gyártási folyamatok , különösen a hajlítási sugár elemzése olyan eredményeket hozott, melyek lehető tették a garancia meghosszabbítását a ZET moduláris cserepes lemezeinkre.
Pobierz obrazki

Ezentúl a HERCULIT bevonatra 55 év garanciát vállalunk!

Az európai vezető acélgyártók és lakk-gyártók szoros együttműködésének köszönhetően született meg ez a kiváló bevonat. A HERCULIT® keményített poliuretán poliészter bevonat jobban ellenáll mindenféle mechanikai sérülésnek, vastagsága pedig 35 μm.

Mostantól a MAT 35 Standard bevonatra 30 év garanciát vállalunk !

Mindkét oldalán fém korrózióálló bevonattal ellátott acéllemezek és az egyik oldalán dekoratív 35 μm szerves bevonat. Előnyei a mechanikai sérüléssel és a korrózióval szembeni magas ellenállás, nagyon jó formálhatóság, mely magas esztétikai értéket eredményez.

Ezen hosszú valós garanciák a tetőfedő és homlokzatburkolatok piacánnema marketingstratégia eredménye, hanem a Acéllemez.hu Kft és a világ vezető acélgyártóinak képviselőivel véghezvitt szoros együttműködés eredménye.

A két oldalon horganyozott és több rétegű festékkel bevont cserepes lemezek garantálják a hosszú élettartamot, és az átrozsdásodás elleni védelmet. A lemez önmagát tisztítja a szennyeződéséket az eső könnyen lemossa.

A cserepes lemez széles körű falhasználási módja családi házak, gazdasági épületek, templomok, és műemlék jellegű épületek tetőinek befedését is lehetővé teszi. A lemezek nemcsak jó minőségűek és tartósak, hanem a gazdag színpalettának köszönhetően ízléses és változatos esztétikai értékkel is bírnak.

A lemezek adott méretekben készülnek – szélességük egységesen 1,1 méter, hosszúságuk pedig legfeljebb 6,00 méter. A korszerű gyártási technológiának és a könnyű kivitelezhetőség érdekében precíz méretezésnek hála jócskán csökkenthető a hulladék mennyisége.

A hagyományos cserepekhez képest a cserepes lemez súlya négyzetméterenként csupán 4,5 kg. A lemezek ugyanakkor minimum 14°-os dőlésszögű tetők befedésére alkalmazhatók.

A beépítés során páraelvezetés és légáteresztés céljából páraáteresztő fóliát szükséges a cserepes lemezek alá rögzíteni. A fólia ezen kívül a hő- és hangszigetelésben is fontos szerepet játszik.

A rögzítést 4,8 x 35 mm-es, EPDM gumis gyűrűs önfúrós csavarokkal oldható meg. A lemezek közti stabilizáláshoz 4,8 x 19 mm-es csavarokat szükséges alkalmazni. A felhasználandó csavarok száma a tető alakjától és a bádogelemek mennyiségétől is függ, de jellemzően 8-12 darab elegendő egy négyzetméter lefedéséhez. A cserepes lemezhez kapcsolódó szegélyelemek a megfelelő lemezanyagból, ugyanabban a színben és bevonattal készülnek, mint a lemezek. A szereléshez szükséges tudnivalók a részletes útmutatóban találhatók.

A lemezek 25 µm fényes poliészter, vagy 35 µm matt poliészter, illetve 50 µm pural festékbevonattal készülhetnek, ami a horganyréteg, passziváló réteg, és primer réteg felett helyezkedik el.

Cserepes lemez típusok:

 

Zet® Roof

 Zet® Roof
A „Z” típusú bordázat a lemezek összerakásánál retesz-zárként működik. Emiatt a bordázat felületét nem kell további rögzítőcsavarokkal összeilleszteni. Ez kedvezően hat a szerelés biztonságára és gyorsaságára, valamint a borítás esztétikájára, mivel kisebb számú rögzítőcsavar látható.

Zet® LOOK

 Zet® LOOK
A Zet® look moduláris cserepeslemez tábla beszerelése perforációs rendszeren alapul, az elhajlított elemek tetőléc felületére rögzítésével. Ezért az átfedőrész (a következő tábla alá rejtett) meg lett hosszabbítva a Zet® roof verzióhoz képest.
 

Bavaria

Bavaria
A Bavaria cserepes lemezek képviselik az optimális ár-érték arányt. Olyan vevőinknek ajánljuk, akik beruházási célból vásárolnának, és a viszonylagosan alacsony árat keresik. A bavaria® lemezeket ugyanakkor kiváló használati tulajdonságok és minőség jellemzi. A megrendelések során igyekszünk minimalizálni az anyagveszteséget.

Alfa Plusz

Alfa Plusz
Az ALFA® Plusz sajátos jellegű és felépítésű cserepes lemez. A részletesen kidolgozott, 350 vagy 400 mm modulhosszúságú lemez számos különböző építészeti és dizájn célból is felhasználható. Az ALFA® választásával szinte soha nem tévedhet!

Omega

Omega
Az OMEGA a cserepes lemez választék robosztus, nyers, de mégis elegáns darabja. Kerámia- és betoncserepeket idéző határozott vonalakkal és magas homlokú mintázattal rendelkezik, amely tekintélyt parancsoló, szolid külsőt kölcsönöz a lemez számára.

Gamma

Gamma
A GAMMA® lemezek a magas mintamagasságuknak köszönhetően a korszerű, letisztult stílust képviselik a cserepes lemezek között. Ezek a tetőfedők szimmetrikusak, így még könnyebb felhelyezni a tetőt. Ha a hagyományos cseréptetők esztétikájára vágyik modern köntösben, Önnek a GAMMA® lemezeket ajánljuk!

Stigma

Stigma

Heta

Heta